Ugráló betűk!

0

Basic & bounce lettering

Magyarul az ALAP és talán a helyes szó “UGRÁLÓ” betűk-írás.

A kettő között a különbség az alapvonal! Mi is az az alapvonal? A betűtörzs (X-magasság) alsó vonala, erre írunk a füzetben, lényegében ez a képzeletbeli- vagy segédvonal a sima füzetekben, mikor próbálunk egyenesen-vízszintesen írni.

14265032_1685856644799489_5864320989840897602_n

Basic azaz alap, ebből már sejtheted, hogy ez lesz a rendes egyenes írás, itt mindig törekedünk, hogy a betűtörzs alsó része minden betűnél egy vonalban legyen, ezt tanultuk alsó osztályban is. Szerintem számodra is egyenlőre a legegyszerűbb, még a betűk és szavak gyakorlásánál jársz.

Én egy ideig csak így voltam képes leírni bármilyen szót is, majd próbáltam elrugaszkodni az alapvonaltól így alakul ki a bounce lettering vagyis ugráló betűk-írás. Eltérés iránya lehet alsó, felső irányú. Látjátok a képen is, hogy a betűk szárainál egyfajta nyúlás jön létre, nem minden esetben, de sokszor az “ugrást” ezekkel növeled vagy a hurkok nagyságával is lehet játszani. Ecsetfilces kalligráfiában sokat használják sőt főleg ezt használják, hiszen ez is egy jellegzetessége és szépsége ennek a szépírásnak. Ebből sincs két egyforma az is biztos hiszen ezzel teljesen egyedivé, stílusossá teszed az írásod, különösebb szabály nem vonatkozik rá.

Gyakoroljatok sokat. Segédvonalnak húzhattok ceruzával egy egyenes vonalat.

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is!

Have a nice day!

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Leave A Reply