Tökös dekorációk

0

Tökös dekoráció markerekkel

Október közeledtével egyre több Halloween-i dekorációs ötlet jön velünk szembe az interneten. Én magam nagyon szeretem az ünnepet, még ha itthon nem is hódít akkora teret, bár úgy gondolom egyre népszerűbb!
Gyűjtöttem össze pár egyszerűbb dekorációs megoldást, melyhez csak

  • metál markerekre
  • (esetleg) akril festékre
  • és tökre lesz szükséged!
filcek

Staedtler metál markerek (kb. 300.-Ft/db) és Ico deco marker (kb. 500Ft/db)

Nekem itthon a fent említett két márka van a Staedtler 1-2 mm véggel rendelkezik, bár tökdíszítéshez főleg nagyobb felületre az Ico deco markerét használnám (2-4 mm hegyvég) – üveg, kerámia, műanyag, fém illetve szinte minden felület díszítésére alkalmas  és gyorsan száradó festéke van. Ico előtt fogyott ki a Sakura Pen Touch ezüstje, ugyanaz mint az Ico-s. Gyönyörű metál színeket vásárolhattok mindegyik márkából. Akrilokból Pentart termékeit javaslom.

Tippek nagyobb dekorácókhoz:

  • Tök választásnál figyeljetek oda, hogy minél simább felületű legyen, könnyebb festeni. Ne legyen rücskös, sérült, rothadt. Így sokkal tovább is fogja bírni.
  • Mielőtt elkezditek dekorálni tisztítsátok meg a szennyeződésektől, piszoktól, portól. Egyszerű sima felületű vizes ruhával vagy popsitörlőkendővel majd töröljétek jó szárazra!
  • Ha teljes alapszín szeretnétek  festeni, ajánlott a festék tapadása végett az akrilalapozó festés, ha megszáradt jöhet az alapszín festés majd díszítés és egy fedőréteg vizes bázisú matt lakk a tartósság érdekében. (Amennyiben faragtok is belül citromos vizes tartósítás.)

Képforrás: womansday.com

A fenti képen is  vastagabb 2-4 mm markert használják, ha elsőre bizonytalan vagy, próbáld meg ceruzával megrajzolni és utána átmenni rajta a filccel.

ak

Amanda Kammarada által tervezve.

Képforrás: howdoesshe.com

Képforrás: howdoesshe.com

Ezeket a dekorációkat tovább díszíthetjük különböző szalagokkal, fekete csipkékkel, strasszkövekkel, díszgombokkal, csillámporokkal, konfettikkel. Rengeteg inspirációval találkozhattok a Pinteresten.

Képforrás: beneathmyheart.net

Képforrás: beneathmyheart.net

Rusztikus esküvőkön is meseszép dekorációk lehetnek akár felületi díszítés nélkül is.

Képforrás: thecottagemarket.com

Képforrás: thecottagemarket.com

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Leave A Reply