Pentel tölthető művészi ecset

0

Pentel tölthető művészi ecset

Korábban már olvashattatok tőlem a Pentel touch ecsetfilcekről, azóta már sokan beszereztétek és talán meg is szerettétek! Most hoztam egy újabb Pentel terméket, ez a Pentel Aquash tőlthető művészi ecset.

Még most sikerült elsőnek kipróbálnom, elég ritkán festek, kislányom annál többet! Viszont, nagyon megtetszett! Egy könnyű puha műanyagból készült ecset, melyben tárolhatod a a vízfestékezéshez szükséges vizet, nagyon praktikus megoldás. Ezért egyébként akár kicsiknek is javaslom, mert biztos nem fog kiborulni véletlenül se a festékes víz!

Hegykialakítása is többféle, ahogy a hagyományos ecseteké is, viszont amit ez tud és a hagyományos nem! legalábbis nekem még nem sikerült vele, az a handlettering és kalligráfia! A hegye puha, műanyag szálakból épül fel, mégis képes  vagy arra, hogy irányítsd és szép betűket készíts vele! Vannak vékony hegyre vágott típusok, ezért tudsz szép vékony és vastag vonalakat is felépíteni és vannak vágott hegyű ecseteket inkább színezéshez, háttérfestéshez javaslom.

Hegytípusok:

  • F –  vékony hegyes hegy
  • M – közepesen hegyes hegy
  • B – vastag hegyes hegy
  • MM – közepes vágott hegy (rövid ecset design)
  • MH – vastag vágott hegy

Itthon a hivatalos Pentel forgalmazó, a szorgosmehecske.hu, itt megtudjátok vásárolni. Az ára 1400-1800 Ft között mozog, attól függően, milyen hegykialakítást választatok!

Megmutatom a próbám, bár nem a legszebb, de hozok remélhetőleg hamarosan egy nem tesztpéldányt is, amit addig kigyakorlok, mert hát ezt is azért meg kell szokni, ahogy anno a filcekkel való írást is!

Egyébként, ahogy mindenből ezekből is klassz videókat lelhettek a youtube-on akár színezéshez, akár íráshoz szeretnétek használni. Én most kipróbáltam kislányom vízfestékével, valamint teszteltem egy akrillfestékkel is és Tombow marker festékével is (utóbbit ugyanúgy ahogy a blendert használod, csak itt a pentel ecsettel veszed fel a színt) bár nem csak a Tombow markerekkel használhatod, hanem bármelyik vízbázisú filc festékével is. Használat után kimostam a hegyeket, bár elszíneződtek, de ezek a következő használatnál nem okoznak gondot! Nagyon jól tudtok vele kis mennyiségű vizet is adagolni ;

Szép napot!

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Comments are closed.