Hogyan írjunk ecsetfilccel? (1. – Hamis kalligráfia + VIDEO)

0

Hogyan írjunk ecsetfilccel? Kezdőknek!

Itt az új hónap, itt az ideje valami újat elkezdeni. Én a weboldalamat indítottam el. Ha tetszik  a kalligráfia akkor ezentúl tarts velem, megpróbálok minden héten hozni egy hasznos postot.  Nem sok minden kell az ecsetfilces kalligráfiához  főleg a kreativitás, ami tanulható és egy jó ecsetfilc. Minden más mellékes, de ha jól akarod csinálni apródonként beszerzed, ami szükséges.

  1. Első fontos, hogy legyen egy füzeted – amolyan sketchbook 🙂  , amibe gyakorolhatod ecsetfilccel való írást, kalligráfiát, rajzolást vagyis inkább ezeket Amerikába firkának hívják. Nem megy, nincs ihleted? Erre tökéletes a Pinterest eleinte mindenki másolással tanul, én is, de van mikor csak úgy jön minden. Látni fogod, hogy mennyit fejlődsz napról napra. Én az első füzetemet pontrácsos lapból készítettem, kinyomtattattam majd lefűzettem fémspirállal, így lett egy szuper tervező füzetem. Most egy sima vázlatfüzetet használok, amit papírírószerekbe megtaláltok.
  2. Második a megfelelő ecsetfilc, nekem tanuláshoz az

    Tombow dual ecsetfilc (Képforrás: rajzshop.hu)

    első toll a Tombow dual brush toll volt 1 db fekete színű. Kislányom filcei közül pedig itt voltak a Crayola színes filcei. Ha nem szereted a feketét, a Touch brush twin tollai közt színeseket is vehetsz darabra.

 

De ha jelenleg nem akarsz erre költeni, akkor csalj 🙂  megmutatom a következő illusztráción, hogyan.

 

Igaz, hogy nem nehéz? Megírod simán a szöveget, meghúzod azokat a részeket, amiket vastagítani szeretnél, (lefelé haladó vonalak) majd kifested azt a részt.  Mutatok egy videót is róla Dawn Nicole-tól. Nyilván ezt a munkafolyamatot spórolod meg az ecsetfilccel, melynek a kialakítása erre van tervezve, ha kell vékonyan írsz, ha kell vastagon, dőlésszögtől függően, amiket elsajátíthatsz a youtube videókon valamint az egyszerű alakzatok gyakorlásával.

Elsőnek érdemes minél több ilyen gyakorlást elvégezned, hogy később rugalmasabban álljon rá a kezed. Ugyanígy az indákat, díszítőket (angolul “swash“) is érdemes gyakorolni, én sokszor áthúztam ugyanazt a mintát ceruzával, későbbiekben mutatok példákat.

Továbbá hasznosak a körzők, vonalzók 🙂 színes ceruzák, vízfesték stb. ha igazán művészi alkotást akarsz 🙂

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg ismerőseiddel is!

Köszönöm.

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Leave A Reply