Hogyan használjuk a blenderünket?

0

Hogyan használjuk a blenderünket?

Valamikor régen, a Pinteresten a scrapbook ötleteket böngészve találtam rá sok kis képre, amiket nem tudtam, hogyan tudnak olyan szépen kiszínezni! Csak ámultam rajta, hogy én is szeretnék ilyet! Akkor kutakodtam az interneten és ismerkedtem meg a vízbázisú markerekkel és a hozzá tartozó színösszemosó készletekkel, melyekkel mesés színátmosásokat és fény-árnyjátékokat érhetünk el.

Tracy Valure

Használatuk végtelen egyszerű, pl. a Tombow készletéhez tartozik egy kis laminált felületű lap, melyre ha színt a festünk, akkor lepereg (de bármilyen laminált vagy vízlepergető felüleltű tárgy segítségedre lehet akár egy rossz CD is) ! Ezáltal a színtelen blender ecsetfilccel (Tombow Dual Brush N00) könnyen felvehető a szín és elkezdhetjük a színezést! Ahogy kopik a blenderből a festék, úgy halványul a szín így alakíthatjuk ki a fényeket és árnyékokat, amitől életre kel a képünk! De egy szín elmosására és két vagy több szín összemosására is tökéletes alkalmas! Ezeket közvetlenül a papírra színezett felületen végezhetjük el!

Tracy Valure által készített kis lapon, nagyon aranyos két kis nyuszit láthattok, amit ha jobban szemügyre vesztek színezésileg akkor láthatjátok, amit az előbb is említettem ezeket sima markerekkel/filctollak nem érhetjük el, csakis a blender segítségével! Ezért lesznek ennyire szépek, számtalan mesés képet kereshettek a Pinteresten.

Attól nem kell félnetek, hogy a blenderetek hegye tönkremegy színfelvételkor, ugyanis szépen kikopik így használható sokáig, persze nem örök életűek, hiszen ezekben is van folyadék ami előbb utóbb sajnos, de kifogy belőle, viszont akkor se dobjátok ki, hiszen még ekkor is használható marad pl. festéshez!

Színfelvétel a blenderrel!

Nekem nagy kedvencem lett a blender készlet, színezés mellett egyedi háttérszíneket is készíthetünk! A készlet tartalma még egy kis spray, melybe vizet rakhatunk! A technikája ugyanaz mint a színfelvételnél, a kis laminált lapot (nagyobb felület esetén segítségedre lehet egy irattartó fólia 🙂 ) több színnel besatírozzuk, lefújjuk vízzel majd a fehér lapra ráfordítjuk és elkészül a hátterünk, már csak hagyni kell megszáradni és folytathatjuk tovább a megálmodott kép elkészítését!

Aki jártas a “hand-lettering” témában azok már találkozhattak ezzel a technikával készült hátterekkel! Többen is javasolják hozzá a vízfestékezésre alkalmas papírokat, valószínűleg nem fog behullámosodni a papírod a víztől, bár én sose próbáltam.

Visszatérve mindenképp érdemes lesz beszereznetek egy blendert vagy egy blender készletet! NE hagyjátok ki, imádni fogjátok! (Kérdezgettétek anno ezeket  a tollakat hol lehet beszerezni? –  így itt is jelzem http://rajzshop.hu itt megvásárolhatjátok a dual brush készleteket és most már nagy örömünkre darabra is vásárolhattok színeket valamint természetesen a hozzá tartozó blendert is.

Végül a TombowUSA videóját is mellékelem Nektek, hátha kedvet kaptok hozzá!

Szép kreatív napot!

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Comments are closed.