Esküvő és kalligráfia

0

Vidéki-rusztikus esküvői kiegészítők!

Egy esküvőhöz nem elég a ruha és a gyűrű, számtalan apróságot rejt magában, ami a saját ízlésünket tükrözi. Ilyen pl. egy meghívó, egy ültetőkártya, esküvői vendégajándékok – melyek nagyon sokfélék lehetnek (ezekhez kapcsolódó kísérőcédulák, címkék),   asztalszám és menülap vagy Amerikában nagyon népszerűek az esküvők körében is a krétatáblák (melyek tervezésével én magam is foglalkozom, bár itthon inkább a babák körében elterjedt). Ezek a táblák és maga a kalligrafikus kiegészítők (pl. vendégváró táblák, grafikai anyagok feliratjai) főleg a vidéki-vintage-rusztikus hangulatú esküvőkre jellemzőek. A terem-kültéri díszítéshez javaslom a kis teamécseseket, zsák/lenvásznat, jutaszalagot, kenderzsineget, csipkét, farönk dekorációkat. Ezek mind visszaköszönhetnek a grafikai anyagok és ajándékok kivitelezésénél. Virágok pl. tipikus a pünkösdi rózsa, levendula,  gyöngyvirág, orgona (mellesleg nagyon illatosak örök emlék marad az illata) . Mutatós az őszirózsa, kamilla, napraforgó, mezei virágok.

Képforrás: weddbook.com

Mutatok pár ízléses rusztikus-vintage meghívót, mindegyikben fellelhető valami természetes, natúr elem. Belső díszítése minden esetben kézzel rajzolt digitális grafika, (vagy idén népszerű a festett rózsák-virágok) ecsetfilces – kalligrafikus finom vezetésű vonalak. Az elkészített meghívók lehetnek hagyományosak, tekercsesek. Külső díszítésén helyt kaphatnak a csipkék, kenderzsinegek, jutaszalagok, gyöngyök, fa dekorációk. A szaténszalag és a strasszkő már inkább az elegáns kategóriához tartozik. Színvilága: fehértől-sötétbarnáig, natúr-pastel színek (zöld árnyalatai, pastel színek a virágokban). Ez a meghívó az esküvővel együtt marad emlékezetes és garantáltan elteszi emlékbe minden meghívott vendég.

Rusztikus-kalligrafikus meghívók. Képforrás: pinterest.com

Természetesen innentől kezdve minden dekorációt érdemes egy stílusra építeni, tervezni. Az ültetőkártyák, vendégajándékok, a teríték és minden más megoldható sőt nagy részét akár a párok is közösen eltudják készíteni, ha idejük engedi, így egy kicsit magukból is adnak.

rusztikus_kartyak2

Ültetőkártya és egyben köszönőajándék ötlet, teríték dekoráció. Képforrás: pinterest.com

Pinteresten rengeteg ötletet kapunk a dekorációkhoz (szék- és asztaldíszítés, vendégváró asztalok készítéséhez, apró dekorációs kiegészítők, oltárdíszítés, gyűrűtartók, köszönőajándékok, fotófalak … stb.) Ruhatipp: menyasszony lágy esésű ruhák (empire), csipkedíszítéses,  Vőlegény ruhája: halványbarna, bézs színek.

Vidéki esküvő. Képforrás:pinterest.com

Vidéki esküvő. Képforrás: pinterest.com

 

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg az ismerőseiddel is!

Köszönöm.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Leave A Reply