Egyszerű rajzok-illusztrációk

0

Egyszerű rajzok-illusztrációk

Ma elkezdtem egy kicsit a Pinterestemet rendbe tenni! Mindenkinek van hobbyja, mostanság nagyon népszerűek a felnőtt színezők nálam is, de egy egészen más fajtája, én magamnak gyártom a színezőimet, nekem ez a kikapcsolódás rajzolok-firkálok-írok.

doodle

Doodle by Jo-Firth Young (Képforrás: pinterest.com)

A lényegre térve, ami újdonság az a DOODLES táblám a Pinteresten, eddig is volt, csak ömlesztve. Mindenki mondja, hogy nem tud rajzolni, pedig mindenki tud, erre próbállak most rávezetni és megmutatni! Nem kell művészinek lenni, nem kellenek az árnyékok és fények, max jelzésértékként. Tökéletes kiegészítői az írásművészetnek. Egyszerűen nagyszerűek! Vegyünk egy példát, épp ma keresgéltem a karácsonyi témában és nagyon megtetszettek Jo-Firth Young firkái. Ebből  alább mutatok párat.Mit látsz ezeken? Csillagokat és gömböket…. neeeem! Egyszerű és főleg kontúrvonalakból felépülő rajzokat. Próbáld lemásolni és tegyél hozzá egy kis sajátot, ettől már nem ugyanaz lesz, csak hasonló, így tudsz fejlődni lépésről lépésre. Jegyezz meg elemeket-részeket rajzokról (lsd: expressivemonkey.com által megosztott Snowman parts képén) , melyek tetszenek és alkalmazd-kombináld mikor rajzolsz. Végül így születnek meg a saját rajzaid!hoemberIlyen gyakorlatokkal tudod a legjobban fejleszteni magad! De neked ez nem tetszik? Mondd el mi nem tetszik rajta? Adj hozzá még több életet és színezd ki! Ugye milyen aranyosak! Művészi színesekkel gyönyörű színátmeneteket érhetsz el.

hoember

Képforrás: pinterest.com

De akár sima vízfestékkel is próbálkozhatsz, arra figyelj, hogy a kontúrvonalad ne vízbázisú tollakkal készüljön másképpen az is elmosódik.

vízfestékezés

Képforrás: pinterest.com

Kombináld feliratokkal ezeket az illusztrációkat. Hasznodra lehet nagyon sok kézműves dolog elkészítéséhez. Ilyenek pl. scrapbook albumok, egyedi képeslapok, egyedi otthon dekorációk, címkék-matricák tervezésénél 🙂 DE! Akár ha anyuka vagy és van kisgyereked, nagyon könnyedén megtaníthatod ezekre az egyszerű illusztrációkra – rajzfejlesztésre!

karacsonyilap

Karácsonyi lap (Képforrás: pinterest.com)

Képforrás: pinterest.com

Karácsonyi lap (Képforrás: pinterest.com)

Segítő eszközök:

  • ceruza különböző keménységű-puhaságú
  • tűfilcek kontúrozáshoz
  • színesek, vízfestékek
  • ecsetfilcek
  • papír

Ha tetszett a bejegyzés, oszd meg a barátaiddal is!

Legyen szép napotok!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Leave A Reply