Dekoráljunk filcekkel-markerekkel!

0

Dekoráljunk filcekkel-markerekkel!

Kicsit megcsúsztam a tervezett bejegyzésekkel a weboldalon, ugyanis elkezdtem az ünnepekre hangolódni … !

De most írok egy kicsit és megmutatom PINSPIRÁCIÓKKAL (minden kép forrása: pinterest.com), mire használhatod karácsony tájékán a filceid, markereidet, festékeid és tudásod.

Nézzük az elsőt, itthon nem, de külföldön igencsak népszerűek a saját designos csomagolópapírok. Ehhez mindössze natúr – vagy más egyszínű csomagolópapírra lesz szükséged, tollakra/markerek/festékek stb. és persze időre 🙂

Nagyszerű dolgokat lehet kihozni ezekből, és főleg akkor a legjobb, ha amúgy is a benne lévő ajándék is egy nem tömegcikk, hanem egyedi dolog.  Ha nem tudsz még így írni sem kell elkeseredni, hiszen rajzolni is lehet vagy stenciles technikával díszíteni. Lehet a végén összetépik, nem értékelik 😀 de te ezzel is gyakorolsz 😉

Másik a  kis kísérőcédulák, talán ez az, ami épen megmarad és akár még el is rakhatják talán a fiók mélyére 🙂 ez is lehet totál egyszerű, de kedvünk szerint lehet díszíteni is és persze tökéletes kiegészítője a csomagolásunknak.

Ugyebár nagyon kreatívak az emberek, filcekből/markerekből is már annyi féle létezik, hogy kedvünkre kreatívkodhatunk bármilyen anyagon, legyen az porcelán, fa vagy textil. A megfelelő tollal fantasztikus végeredmények születhetnek, melyek személyesek, egyediek és tökéletes ajándékok lehetnek. Rajztudás sem sokszor kell ezek elkészítéséhez, mivel az egyszerű designok még mindig hódítanak. Akár nagyobb gyerkőcök is elkészíthetik a rajzokat pl. nagyszülőknek ajándékba. Anya vagy apa meg a végeredményt a sütőben kiégeti, ugyanis a legtöbb porcelánfilc utómunkája a sütőben való égetés, ezáltal tartós és vízálló lesz a festék, a dekorációs tárgyon.

Mire használhatjuk még  a markereinket/tollainkat? Lakásunkat is ünnepi hangulatúvá varázsolhatjuk, nagyon jól lehet pirográfiát utánozni fekete- vagy sötétbarna  színekkel. Karácsony közeledtével készíthetünk vele, fa alapon kis akasztókkal fenyőfa díszeket, girlandot. Mivel a skandináv stílus még mindig közkedvelt a fehér kérgű nyírfa nagyon jó alap az ilyen dekorációkhoz.

Karácsonyi  egyszínű gömböket is nagyon sokféleképpen tudunk dekorálni 🙂 akár szöveg, rajz, vagy egy kis minta és máris megújul 🙂

Nagyobb fa alapú dekorációs tárgyakhoz már kicsit több kell, mert lehet szükségünk lesz alapozóra, festékekre, de nagyszerű ötleteket találhatunk ezekből is, hát szívem szerint elég sokat bemutatnék itt, de erre ott van a Pinterest 😉 két egyszerűbbet azért mutatok, ezek tökéletes kiegészítői lehetnek nem csak otthonunknak, de karácsonyi fotózásokhoz is.

Persze nem utolsó sorban egy faliképpel zárom a soraimat, ehhez mindössze fekete kartonra lesz szükséged és fehér szénceruzára. Persze sorolhattam volna még az ötleteket, hiszen ott vannak a virágkaspók, a karácsonyi mécsesek, asztali dekorációk, fehér üvegfestékes ablakdekorációk stb.

Kellemes Ünnepeket kívánok!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Share.

About Author

Leave A Reply